
מחקר: ריטלין גורם לתפקוד נמוך בבית הספר בטווח הארוך
מחקר בדקילדים שאובחנו בהפרעות קשב ADHDומצא שיש לשימוש בריטלין ובתרופה ממריצה נוספת השפעות ארוכות טווח. במחקר השתתפו 131 ילדים עם הפרעות קשב וריכוז שנבחרו מתוך מחקר רחב יותר שנערך במשך עשרים שנה.
התוצאות אינן מחמיאות. פרופ' לו לנדאו, שהיה שותף למחקר הסביר בראיון, שלאחר שימוש ממושך בריטלין ובתרופה ממריצה נוספת, נמצאה עליה ברורה בלחץ הדם של הילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז, ובניגוד להשפעתו בטווח הקצר, ריטלין לא גרם לשום שינוי ביכולת הלמידה, ולא שיפר את ההתנהגות. לאלה שנטלו תרופה היה סיכוי גדול פי עשר להיות מתחת לממוצע הכיתתי בתפקוד בכיתה. בנוסף, ההשפעות הפיזיקליות של התרופה נשארות עם הילד שסובל מהפרעות קשב וריכוז גם בגיל הבגרות.
בריאיון לרדיו האוסטרלי, לנדאו ביטא חוסר שביעות רצון מהממצאים הללו, כיון שנתגלה שהם הפוכים מתוצאות המחקרים קצרי הטווח שיצרניות התרופות מימנו.