מה קורה לזיכרון ולמיקוד מגיל 50? עצות לשיפור הזיכרון ולריכוז טוב יותר
אם גם אתם פתאום שוכחים היכן חניתם את הרכב, מפספסים פגישה חשובה כי היא לגמרי פרחה מזיכרונכם, מתקשים במילוי תשבצים אחרי שבשנים עברו תקתקתם אותם כמו אלופים, או אם גם אתם מבינים שהזיכרון שלכם לא חד כפי שהיה ודעתכם מוסחת בקלות מכל רעש, צלצול טלפון או צפירה בכביש - יש לנו כמה עצות בשבילכם.
שינויים במוח ובתפקודו
חוקרים מאוניברסיטת מקגיל בקנדה מצאו שבגיל העמידה, חלה ירידה ביכולת לזכור פרטים שונים וזו עשויה להיות תוצאה של בעיות בזיכרון. מחקרים אחרים הצביעו על כך שמגיל 50 ואילך, עלולה להופיע גם ירידה בתפקוד הקוגניטיבי.
למה זה קורה? כי הנוירונים (תאי העצב) יכולים להתכווץ או להתנוון ובכך לגרום לירידה גדולה בהרחבה של הקשרים בין תאי העצב. אצל אנשים רבים יש גם ירידה בזרימת הדם בקליפת המוח הקדמית ולכן הם נאלצים לעבוד קשה יותר בתכנון ובארגון של פעולותיהם, וקשה להם לאחזר ולזכור מידע.
מדובר בהאטה בזיכרון ובדעיכה קוגניטיבית כתוצאה מגיל, אבל חשוב לדעת שגם מחסור בוויטמין 12B יכול לגרום לבעיות קוגניטיביות הקשורות באובדן זיכרון כמו גם צריכה מופרזת של אלכוהול ומחסור בשינה. בעיות רפואיות כמו בעיות לב ובעיות בבלוטת התריס או נטילת תרופות מסוימות עשויות גם להחמיר את המצב.
איך אפשר לחדד את הפעילות המוחית?
שינויים באורח החיים יכולים לעזור לכם לשפר את הזיכרון.
צמצום משמעותי של צריכת מאכלים מעובדים, משומרים ועתירי סוכר ומעבר לתזונה מאוזנת עשירה בדגי ים וסרדינים יכולים לעשות פלאים. יש מחקרים שמצאו שתזונה ים תיכונית עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים ושומנים בריאים יכולה לתרום מאוד לשיפור הזיכרון.
מאחר שלחץ נפשי יכול לפגוע בריכוז באופן משמעותי, מומלץ גם להתחיל ליישם טכניקות הרפיה והרגעה כמו דמיון מודרך, יוגה, מדיטציה, מיינדפולנס, טאי צ'י וכן הלאה.
גם שנת לילה טובה והימנעות מעישון מוזכרים בהמלצות הרפואיות השונות לשיפור הזיכרון והבריאות הכללית. ירידה באיכות השינה מורגשת עם הגיל במיוחד אצל נשים בתקופת גיל המעבר ושינה ירודה עשויה לפגוע בזיכרון.
שמירה על משקל תקין גם היא חלק מהעניין ויש מחקרים שהראו שעודף משקל בגיל 50 ומעלה עלול להגדיל את הסיכון למחלות כמו סוכרת ודלקות שונות, שמשפיעות לרעה על תפקוד המוח.
מחקרים שונים מצאו שיש חשיבות לתמיכה חברתית, כי אנשים בודדים נוטים יותר לסבול מבעיות קשב וזיכרון.
פעילות גופנית ממריצה את מחזור הדם ויכולה לעזור לשפר את המיקוד והזיכרון. כמו כן, תרגול מוחי באמצעות למידה הוא אחד הכלים האפקטיביים לשיפור הזיכרון אז נסו חוגי העשרה, תשבצים, פזלים, עבודת גינון, משחק ברידג', קריאת ספרים, שינון מספרי טלפון וכיוצא באלה. אם אתם מעדיפים, יש אפליקציות שונות ייעודיות לאימון המוח שלפי מחקרים שונים יכולות לעזור לשפר דמנציה. רק שימו לב שחשוב להשתמש ביישומים הללו על בסיס יומיומי.
איך לשפר את הביצועים בעזרת פורמולת צמחים
ריכוזית סילבר היא פורמולה מיוחדת לאנשים בני 50 פלוס והיא מבוססת על תמציות צמחים כמו סנטלה, בקופה, מליסה, קמומיל וספירולינה, שלפי הספרות המדעית עוזרים לחיזוק הזיכרון, הלמידה והקוגניציה. הפורמולה מכילה גם ריכוזים גבוהים של ג׳ינסנג קוריאני, ויטמינים, נוגדי חמצון חשובים שהופקו מזרעי ענבים, והמינרלים אבץ וסלניום, שידועים כבעלי השפעה על התפקוד הנוירולוגי, הזיכרון והחשיבה.